Nowy produkt
Barbara Zwolińska (red.)
ISBN: 978-83-7865-905-1
Rok wydania: 2019
Liczba stron: 352
Format: B5
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
(Nie)smak w tekstach kultury XIX-XXI wieku
Barbara Zwolińska (red.)
ISBN: 978-83-7865-905-1
Rok wydania: 2019
Liczba stron: 352
Format: B5
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Książka udanie wpisuje się w coraz szerszy nurt opracowań, dla których osią, pretekstem i głównym tematem jest antropologicznie rozumiana kategoria „pożywienia” oraz związane z nią konotacje. Po latach dość swoistego negliżowania problematyki jedzenia jako ważnego, ale „przezroczystego”, elementu kultury i wpisywania jej przede wszystkim w kontekst sfery techniczno-użytkowej (materialnej) od dwóch przeszło dekad food studies stają się pełnoprawną dziedziną nauk humanistycznych i społecznych – przede wszystkim socjologii, antropologii społeczno-kulturowej i kulturoznawstwa.
Na razie nie dodano żadnej recenzji.